Çerez Politikası

Son Güncelleme: 1 Mayıs, 2021

Bu Çerez Politikası Avrupa Ekonomik Bölgesi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ayrıntılı bilgi için KVKK Bilgilendirme Metnimizi ziyaret ediniz.

I. Giriş

Web sitemiz, https://diskofi.com (“Web Sitesi”) çerezleri ve diğer ilgili teknolojileri kullanmaktadır (“Çerezler”).

Bu Çerez Politikası, çerezlerin ne olduğunu ve onları nasıl kullandığımızı açıklar.

Çerezlerin ne olduğunu, nasıl kullandığımızı, kullandığımız çerez türlerini, çerezleri kullanarak topladığımız bilgileri ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığını ve çerez tercihlerinin nasıl kontrol edileceğini anlamak için bu politikayı okumalısınız. Kişisel verilerinizi nasıl kullandığımız, sakladığımız ve nasıl güvende tuttuğumuz hakkında daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamıza bakabilirsiniz.

Web sitemizdeki Çerez Bildirimi’nden onayınızı istediğiniz zaman değiştirebilir veya geri çekebilirsiniz.

Kim olduğumuz, bizimle nasıl iletişime geçebileceğiniz ve kişisel verilerinizi nasıl işleme koyduğumuz hakkında Gizlilik Politikamız aracılığıyla daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

II. Çerezler nedir?

Çerezler, küçük bilgileri saklamak için kullanılan küçük metin dosyalarıdır. Web sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Bu çerezler, web sitesinin düzgün çalışmasını sağlamamıza, web sitesini daha güvenli hale getirmemize, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmamıza, web sitesinin nasıl performans gösterdiğini anlamamıza ve neyin çalıştığını ve nerede iyileştirilmesi gerektiğini analiz etmemize yardımcı olur.

Komut dosyası, web sitemizin düzgün ve etkileşimli çalışmasını sağlamak için kullanılan bir program kodu parçasıdır. Bu kod sunucumuzda veya cihazınızda yürütülür.

Bir web işaretçisi (veya bir piksel etiketi), bir web sitesindeki trafiği izlemek için kullanılan küçük, görünmez bir metin veya resim parçasıdır. Bunu yapmak için, sizinle ilgili çeşitli veriler web işaretçileri kullanılarak saklanır.

III. Hangi çerezleri kullanırız?

Çevrimiçi hizmetlerin çoğu gibi, web sitemiz de çeşitli amaçlarla birinci taraf ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir ve kişisel olarak tanımlanabilir verilerinizin hiçbirini toplamazlar.

Web sitelerimizde kullanılan üçüncü taraf çerezleri, temel olarak web sitesinin nasıl performans gösterdiğini kontrol etmemize, web sitemizle nasıl etkileşimde bulunduğunuzu anlamamıza, hizmetlerimizi güvende tutmamıza, sizinle alakalı reklamlar sunmamıza ve sonuç olarak size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunarak web sitemizle gelecekteki etkileşimlerinizi hızlandırmamıza yardımcı olur.

IV. Onay

Web sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde, size çerezler hakkında bir açıklama içeren bir açılır pencere göstereceğiz. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri, “Tercihleri ​​Kaydet” seçeneği ile ise bu Çerez Politikasında açıklandığı gibi, açılır pencerede seçtiğiniz çerez ve eklenti kategorilerini kullanmamıza izin vermiş olursunuz. Tarayıcınız aracılığıyla çerez kullanımını devre dışı bırakabilirsiniz, ancak lütfen web sitemizin artık düzgün çalışmayabileceğini unutmayınız.

ÖNEMLİ UYARI: Çerezlere önce izin verip bu izninizi daha sonrasında aşağıdaki modül aracılığı ile geri çekmeniz durumunda ilgili kategoriye ait çerezleri (tercihlerinizi aksi yönde değiştirmemeniz durumunda) sonraki ziyaretlerinizde yüklemeyeceğiz. Fakat tarayıcınıza daha önceden yüklenmiş olan çerezler teknik aksaklıklara sebep olmamak için otomatik olarak silinmeyecektir. Tarayıcınızın ayarları aracılığıyla bu çerezleri silmeniz mümkündür. Bu işlemi nasıl gerçekleştirebileceğinizi öğrenmek için tarayıcınızın ilgili sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Tercihlerinize uygun olmayan bir çerez aktarımı tespit etmeniz durumunda ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Çerez tercihlerinizi değiştirin.

V. Hangi tür çerezleri kullanırız?

Teknik veya Fonksiyonel

Bazı çerezler, web sitesinin belirli bölümlerinin düzgün çalışmasını ve kullanıcı tercihlerinizin bilinmesini sağlar. İşlevsel çerezler yerleştirerek web sitemizi ziyaret etmenizi kolaylaştırıyoruz. Bu şekilde, web sitemizi ziyaret ederken aynı bilgileri tekrar tekrar girmeniz gerekmez ve örneğin, ödeme yapana kadar öğeler alışveriş sepetinizde kalır. Bu çerezleri sizin izniniz olmadan yerleştirebiliriz.

Analitik

Kullanıcılarımız için web sitesi deneyimini optimize etmek için analitik çerezler kullanıyoruz. Bu analitik çerezler ile web sitemizin kullanımı hakkında bilgi ediniyoruz. Analitik çerezler yerleştirmek için izninizi istiyoruz.

Pazarlama

Bu web sitesinde sizin için reklamları kişiselleştirmemize olanak tanıyan reklam çerezleri kullanıyoruz ve biz (ve üçüncü taraflar) kampanya sonuçları hakkında bilgi ediniyoruz. Bu, tıklama ve https://diskofi.com üzerinde ve dışında gezinmeye dayalı olarak oluşturduğumuz bir profile dayanır. Bu çerezlerle, web sitesi ziyaretçisi benzersiz bir kimliğe bağlı olduğunuz için aynı reklamı örneğin bir kereden fazla görmezsiniz.Bu çerezler izleme çerezleri olarak işaretlendiğinden, bunları yerleştirmek için izninizi istiyoruz.

Sosyal Medya

Web sitemize, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlarda web sayfalarını (ör. “Beğen”, “sabitle”) veya paylaşmayı (ör. “Tweet”) tanıtmak için Facebook, Twitter ve Instagram butonları ekledik. Bu butonlar Facebook, Twitter ve Instagram öğelerinden gelen kod parçalarını kullanarak çalışır. Bu kod çerezleri yerleştirir. Bu sosyal medya butonları de belirli bilgileri saklayabilir ve işleyebilir. Böylece kişiselleştirilmiş bir reklam size gösterilebilir. Bu çerezleri kullanarak işledikleri (kişisel) verilerinizle yaptıklarını okumak için lütfen bu sosyal ağların (düzenli olarak değişebilen) gizlilik bildirimini okuyun. Alınan veriler mümkün olduğunca anonimleştirilir. Facebook, Twitter ve Instagram Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır.

VI. Kullanılan Çerezler

YouTube

YouTube aracılığıyla video aktarımı yapmaktayız. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

İsimSaklama SüresiFonksiyon
Pazarlama/Takip  
GPSOturumKonum bilgisi depolamak
Fonksiyonel  
VISITOR_INFO1_LIVE6 ayBağlantı kalitesini ayarlamak
Analitik  
YSCOturumKişiye özel bir kullanıcı kimliğini depolamak
PREF1 yılSiteler arası kullanıcı davranışlarını depolamak ve takip etmek
Veri Paylaşımı için daha fazla bilgi almak için, lütfen şu belgeyi kontrol ediniz: YouTube Privacy Statement.

SoundCloud

SoundCloud aracılığıyla ses aktarımı yapmaktayız. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

İsimSaklama SüresiFonksiyon
Fonksiyonel  
sc_anonymous_id10 yılSayfalar arası teknik işlevleri sağlamak
sclocale1 yılDil tercihlerini saklamak
Veri Paylaşımı için daha fazla bilgi almak için lütfen şu belgeyi kontrol ediniz: SoundCloud Privacy Statement.

Facebook

Facebook için sosyal medya butonları kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

İsimSaklama SüresiFonksiyon
Pazarlama/Takip  
actppresence1 yılReklam gösterim sıklığını ayarlamak
_fbc2 yılSon ziyareti saklamak
fbm*1 yılHesap bilgilerini saklamak
xs3 ayKullanıma özel bir kimlik saklamak
fr3 ayReklam gösterimini ve hedeflemesine izin vermek
_fbp3 aySiteler arası ziyaretleri saklamak ve takip etmek
datr2 yılYasadışı kullanıma engel olmak
sb2 yılTarayıcı detaylarını saklamak
*_fbm_1 yılHesap bilgilerini saklamak
Fonksiyonel  
wd1 haftaEkran çözünürlüğünü belirlemek
act90 günKullanıcı girişlerini saklamak
c_user90 günKişisel kullanıcı kimliğini saklamak
csm90 günYasadışı kullanıma engel olmak
presenceOturumTarayıcı sekmesinin aktif olup olmadığını takip etmek
Veri Paylaşımı için daha fazla bilgi almak için lütfen şu belgeyi kontrol ediniz: Facebook Privacy Statement.

Twitter

Twitter için sosyal medya butonları kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

İsimSaklama SüresiFonksiyon
Fonksiyonel  
local_storage_support_testKalıcıYük dengelemek
Pazarlama/Takip  
metrics_tokenKalıcıKullanıcının gömülü içeriği görüp görmediğini takip etmek
Veri Paylaşımı için daha fazla bilgi almak için lütfen şu belgeyi kontrol ediniz: Twitter Privacy Statement.

Complianz

Complianz aracılığıyla kullanıcılara aktarılan çerezleri ve bunlara dair izinleri yönetmekteyiz. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

İsimSaklama SüresiFonksiyon
Fonksiyonel  
cmplz_id365 günAnonimleştirilmiş istatistikleri saklamak
cmplz_user_data365 günKullanılacak Çerez Bildirimini belirlemek
complianz_consent_status365 günÇerez onayı tercihlerini saklamak
cmplz_choice365 günÇerez onayı tercihlerini saklamak
complianz_policy_id365 günKabul edilen poliçe numarasını saklamak
cmplz_stats365 günÇerez onayı tercihlerini saklamak
cmplz_marketing365 günÇerez onayı tercihlerini saklamak
Veri Paylaşımı için daha fazla bilgi almak için lütfen şu belgeyi kontrol ediniz: Complianz Privacy Statement.

Google Analytics

Google Analytics aracılığıyla website trafiğini takip etmekteyiz. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

İsimSaklama SüresiFonksiyon
Analitik  
_ga2 yearsSayfa gösterimlerini saymak ve takip etmek
_gid1 daySayfa gösterimlerini saymak ve takip etmek
_gat1 minuteBotlardan gelen talepleri filtrelemek
Veri Paylaşımı için daha fazla bilgi almak için lütfen şu belgeyi kontrol ediniz: Google Analytics Privacy Statement.

VII. Kişisel Verilere İlişkin Haklarınız

Kişisel verilerinizle ilgili olarak aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinize neden ihtiyaç duyulduğunu, ne olacağını ve ne kadar süreyle saklanacağını bilme hakkına sahipsiniz.
  • Erişim hakkı: Bizim tarafımızdan bilinen kişisel verilerinize erişme hakkına sahipsiniz.
  • Düzeltme hakkı: Kişisel verilerinizi dilediğiniz zaman tamamlama, düzeltme, silme veya engelleme hakkına sahipsiniz.
  • Bize verilerinizi işleme izninizi verirseniz, bu rızayı iptal etme ve kişisel verilerinizi silme hakkınız vardır.
  • Verilerinizi aktarma hakkı: Tüm kişisel verilerinizi denetleyiciden talep etme ve bütünüyle başka bir denetleyiciye aktarma hakkına sahipsiniz.
  • İtiraz hakkı: Verilerinizin işlenmesine itiraz edebilirsiniz.

Bu hakları kullanmak veya varsa şikayetlerinizi aktarmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

VII. Çerezleri Etkinleştirme/Devre Dışı Bırakma ve Silme

İnternet tarayıcınızı çerezleri otomatik veya manuel olarak silmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca belirli çerezlerin yerleştirilemeyeceğini de belirtebilirsiniz. Başka bir seçenek, internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek her çerez yerleştirildiğinde bir mesaj almanızı sağlamaktır. Bu seçenekler hakkında daha fazla bilgi için lütfen tarayıcınızın Yardım bölümündeki talimatlara bakınız.

Tüm çerezler devre dışı bırakılırsa web sitemizin düzgün çalışmayabileceğini lütfen unutmayın. Tarayıcınızdaki çerezleri silerseniz, web sitelerimizi tekrar ziyaret ettiğinizde onaydan sonra tekrar yerleştirilirler.

VIII. İletişim Detayları

Çerez Politikamız ve bu beyan ile ilgili sorularınız ve / veya yorumlarınız için lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçiniz.

Diskofi
Eskişehir, Türkiye
İnternet sitesi: https://diskofi.com
E-posta: iletisim@diskofi.com

Pin It on Pinterest